donderdag 18 januari 2018

Hamburgerdag

Hamburger-dag.
Afgelopen vrijdag waren we gezellig met z’n drieën mekaar in de weg aan het lopen in de keuken. We hadden spontaan bedacht dat we zelfgemaakte hamburgers wilden eten. (Voor mij een vegetarische variant natuurlijk.) Simpel en lekker. Pitabroodjes afbakken in de oven. Daarna een sausje mengen van slasaus met chili. Uienringen bakken en afblussen met bier. En een fijngesneden komkommer mengen met olie, azijn, zout en kruiden.

De hamburgers zelf maakten we volgens een recept van Jamie, de stoere variant. We vinden dat hier veel lekkerder dan een hamburger van “je weet wel” (ik maak geen reclame). En het is nog goedkoper ook.  Ik had er nog paprika soep bij gemaakt, om het geheel wat gezonder te maken, maar daar kwamen we niet eens aan toe, de hamburgers gingen voor en we zaten al snel voor de mast. Niet erg, de volgende dag was die soep nog lekkerder. Het leuke van dit soort eten is dat je aan tafel lekker bezig bent. Iedereen bouwt uit de uit de losse onderdelen zijn eigen burger.  Mijn ervaring is dat je dan langer aan tafel blijft en meer kletst dan wanneer je alleen je bord leeg eet. Een beetje zoals je vroeger met de afwas lekker kon praten.  Dus voortaan vrijdag hamburger-dag? Ik zou best willen, maar misschien groei ik dan dicht.

6 opmerkingen: