BROOD.
Alweer een jaar geleden dat ik dit bericht op facebook
plaatste. De tijd vliegt!
“En dan liggen er ineens twee lekkere zelfgebakken
vloerbroden op tafel! In het kader van mijn (tijdelijke?) projectje “geen cent
teveel uitgeven zonder op kwaliteit te beknibbelen”. Het was alweer even
geleden dat ik zelf brood gebakken heb en daarom was ik vergeten wat een bende
je daar van krijgt in je keuken. ( En wat een leuk het werk het is!!)
Kneed-kom, gemorst meel, ovenrekje moet ook ergens naar toe want anders is de oven
te vol (kom je pas achter als de oven al heet is), ovenplaat met rijzende
deegballen, rooster om af te laten koelen. En heel veel broodkruimels want;
“zelf het brood snijden”. Maar lekker! Eentje is al half op en beleg is niet
nodig!”
Ondertussen is het een jaar later en nog steeds bak ik
elke week brood.
Meestal vloerbrood want dat vinden we het lekkerst. Ik
schafte twee anti aanbak ovenschalen aan zodat ik vier broden achter mekaar kon
bakken. (Als de een in de oven zit staat de ander bovenop de oven te rijzen,
en ik hoef niet te wachten tot de hete schaal is afgekoeld.)
Bakblikken vindt ik niet fijn, geen goeie ervaringen
mee.
Vorige week bedacht ik weer iets handigs: Als ik de ovenschaal dwars in de oven plaats kan er nog een smalle lage cakevorm naast.
Vorige week bedacht ik weer iets handigs: Als ik de ovenschaal dwars in de oven plaats kan er nog een smalle lage cakevorm naast.
Ik bakte gisteren drie broden tegelijk.
Maar drie broden is helemaal niks hier, we zijn grote
eters en ik bak me tegenwoordig een slag in de rondte dus:
Ik verzon dit expirimentje:
Toen waren het er al vier.
Best goed gelukt toch?
Zo had ik al 7 broden.
Mooi geweest voor vandaag?
Niks ervan, dat brood verdwijnt waar ik bij sta en
omdat ik een drukke week krijg EN komende zaterdag alle dames van de opleiding
hier komen kletsen en eten wilde ik mijn bakvoorraad over het weekend heen
kunnen tillen.
Er gaan straks gewoon nog vier broden de oven in.
Maar verder zit ik alleen maar in de tuin hoor
vandaag! Met de kookwekker natuurlijk. En vanavond ga ik naar het strand. Een mens moet
van ophouden weten.
Maakt de oven zo lang aan de keuken niet warm?
BeantwoordenVerwijderenValt mee, de oven is heel goed geïsoleerd. Daarom ook van binnen klein, maar zo gaat het goed.
VerwijderenEn van naar de bakker fietsen krijg je het ook een beetje warm.
Verwijderensuper ziet dat eruit, ik krijg énorme trek als ik dat zie, ben er mee gestopt om brood te bakken, té lekker, en niet goed voor mijn lijn :-)
BeantwoordenVerwijderen❤