zondag 3 juni 2018

Brood

BROOD.Alweer een jaar geleden dat ik dit bericht op facebook plaatste. De tijd vliegt!

“En dan liggen er ineens twee lekkere zelfgebakken vloerbroden op tafel! In het kader van mijn (tijdelijke?) projectje “geen cent teveel uitgeven zonder op kwaliteit te beknibbelen”. Het was alweer even geleden dat ik zelf brood gebakken heb en daarom was ik vergeten wat een bende je daar van krijgt in je keuken. ( En wat een leuk het werk het is!!) Kneed-kom, gemorst meel, ovenrekje moet ook ergens naar toe want anders is de oven te vol (kom je pas achter als de oven al heet is), ovenplaat met rijzende deegballen, rooster om af te laten koelen. En heel veel broodkruimels want; “zelf het brood snijden”. Maar lekker! Eentje is al half op en beleg is niet nodig!”

(foto helaas kwijt, dat heb je soms met facebook.)


Ondertussen is het een jaar later en nog steeds bak ik elke week brood.
Meestal vloerbrood want dat vinden we het lekkerst. Ik schafte twee anti aanbak ovenschalen aan zodat ik vier broden achter mekaar kon bakken. (Als de een in de oven zit staat de ander bovenop de oven te rijzen, en ik hoef niet te wachten tot de hete schaal is afgekoeld.)
Bakblikken vindt ik niet fijn, geen goeie ervaringen mee. 

Vorige week bedacht ik weer iets handigs: Als ik de ovenschaal dwars in de oven plaats kan er nog een smalle lage cakevorm naast.

Dus niet zo:
Maar zo:Ik bakte gisteren drie broden tegelijk.


Maar drie broden is helemaal niks hier, we zijn grote eters en ik bak me tegenwoordig een slag in de rondte dus:

Ik verzon dit expirimentje:


Toen waren het er al vier.Best goed gelukt toch?Zo had ik al 7 broden.
Mooi geweest voor vandaag?
Niks ervan, dat brood verdwijnt waar ik bij sta en omdat ik een drukke week krijg EN komende zaterdag alle dames van de opleiding hier komen kletsen en eten wilde ik mijn bakvoorraad over het weekend heen kunnen tillen.

Er gaan straks gewoon nog vier broden de oven in.

Maar verder zit ik alleen maar in de tuin hoor vandaag! Met de kookwekker natuurlijk. En vanavond ga ik naar het strand. Een mens moet van ophouden weten.

4 opmerkingen:

 1. Maakt de oven zo lang aan de keuken niet warm?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Valt mee, de oven is heel goed geïsoleerd. Daarom ook van binnen klein, maar zo gaat het goed.

   Verwijderen
  2. En van naar de bakker fietsen krijg je het ook een beetje warm.

   Verwijderen
 2. super ziet dat eruit, ik krijg énorme trek als ik dat zie, ben er mee gestopt om brood te bakken, té lekker, en niet goed voor mijn lijn :-)

  BeantwoordenVerwijderen