donderdag 5 juli 2018

Heimwee van te voren.
Geen tijd voor een lang verhaal, het is warm en morgen vertrekken we voor een korte vakantie. Dat betekent, inpakken, gras maaien (voor zover er nog gras is) bed verschonen stofzuigen, en keuken poetsen. Dat laatste kan ik eigenlijk net zo goed laten, want hier in huis blijven twee grote jongens achter en dan weet je wel hoe je het huis bij aankomst weer aantreft. Meestal niet zo als je het hebt achter gelaten is mijn ervaring... Maar goed, het zal toch schoner zijn als ik iets doe dan wanneer ik niets doe.

Ik heb nog niet echt een vakantiegevoel, het is allemaal nog een beetje onwerkelijk voor mij, want ik ben zo’n typ wat altijd heimwee heeft voordat ze vertrekt.
Helemaal niet zo gek, want: het is lekker weer, Zeeland op z’n mooist, de tuin is net weer op orde en  het huis lekker leeg omdat alles in tassen en dozen gaat. 

En dan daar niet van genieten maar weggaan?! 
Ik heb had daarom vandaag en morgenochtend gisteren last van een licht, knagend, onbehagelijk gevoel. Ik wil niet weg! Ik wil hier blijven!

Gelukkig weet ik dat het altijd  over is voordat we Goes gepasseerd zijn EN dat ik het dan zelfs heel leuk vind, daarom ga ik lekker toch. Even eruit. Even geen werk, huis, tuin of kinderen die aandacht vragen. Alles moet het even zonder mij stellen. Voor iedereen heel gezond! Wedden dat ik niet terug wil als ik er eenmaal ben.
Groetjes!


14 opmerkingen:

 1. Ah die gevoelens herken ik. He-le-maal! ik wens je een heerlijke vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heel herkenbaar. Eenmaal in de auto is het over en kan het genieten beginnen. Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Herkenbaar! Ik heb ook altijd al heimwee voordat ik wegga! En daarna trouwens ook....

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja hoor..ik herken het ook en ook dat je het tóch schoon wilt hebben terwijl je weet hoe je het ongeveer aantreft ;);) Fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dat had ik ook toen we vier weken geleden richting Zwitserland vertrokken: liever thuisblijven, maar als je eenmaal alles los hebt gelaten is het wel weer genieten: fijne vakantie!

  BeantwoordenVerwijderen