woensdag 20 februari 2019

tuinvervolg


Eergisteren en gisteren weer heel kort in de tuin. Een half uurtje en een uurtje. Ik ben begonnen het stuk naast de schutting tussen huis en schuurtje aan te pakken. Daar komt nooit zon, en daarom staan er hortensia’s, twee gesnoeide buxus (pilaartjes), een toverhazelaar en een krentenboompje. Meestal hou ik het bij twee keer per jaar een kliko vol onkruid er van tussen uit halen en verder geloof ik het wel. Maar nu wilde ik het goed aanpakken. Dus eerst alle onkruid met wortel en blad verwijderd. Daarna het aldus schoongemaakte stuk omgevorkt met de spit-riek, geschoffeld en tenslotte aangeharkt en gelijkgemaakt. Het lag daar nog al schots en scheef, en nu alles weer op gelijke hoogte is, zit ik nog met een berg(je) op het eind. Nog verzinnen wat ik daarmee ga doen.  

Behalve die struiken had ik er ooit gele dovenetel en longkruid in gezet. Dat bloeit leuk in het voorjaar, heeft (meestal) mooi blad en is goed voor de bijtjes. Maar gisteren had ik het daar  ineens helemaal mee gehad. Ik heb alle longkruidplantjes - en dat waren er inmiddels heel veel -  losgewrikt, uitgeschud en in de kliko gemikt.
Mocht iemand een stekje willen, geef maar seintje op facebook. Ik ben er nog niet mee klaar en alles moet weg.

Alles? Nee, zo consequent ben ik nou ook weer niet. Naast de schuur heb ik een randje jonge zaailingetjes laten staan. Omdat de tuin niet alleen van mij is toch?  In de toekomst wil ik dit stukje vol zetten met (alweer? Wat heb ik toch met geel, moet ik daar niet ‘s voor in therapie?) zachtgele primula’s. Maar omdat de schutting nodig aan vervanging toe is stel ik dat nog even uit.


1 opmerking: