donderdag 1 februari 2018

Vogels


Vogels.

Nu de bomen en struiken weer kaal zijn en hun stoere innerlijke kracht tonen worden de vogels zichtbaar. Daarom had ik verschillende zakjes met vetbollen opgehangen tussen de takken en zaad op het gras gestrooid. De verrekijker en het vogelboek lagen in de vensterbank en op een koude zondagmorgen zaten we daar vogels te spotten. Ons gewone rijtjeshuis heeft een tamelijk diepe tuin en omdat deze aan een oud kerkhof grenst zijn er altijd veel vogels.
We zagen:
Merels..
Een roodborstje..
Heel veel koolmeesjes..
Na een tijdje ook pimpelmeesjes...
Verder nog  een heggemus, het duurde even voordat we uit gekibbeld waren over de naam van dit beestje.
Geen spreeuwen, geen lijsters. Waar zijn die gebleven?
Daarna één ekster en een Vlaamse gaai.
(Foto’s  niet gelukt helaas, ze kwamen niet dicht genoeg voor de lens)
En toen: Kauwtjes...
Eerst drie..
Een paar uur later vijf..
En nog wat later acht!

Tja, toen was het gedaan met de voederboom. In twee dagen waren alle vetbollen en zaden opgegeten. Einde van de pret!5 opmerkingen:

 1. Hihi, ja heel herkenbaar. Maar ze knoeien wel gelukkig dus wat op de grond ligt is weer feest voor de kleintjes...en de muizen ;) Zijn er bij jullie ook halsbandparkieten? Wow...als die erbij komen dan heb je een luid krijsconcert. Alleen de kauwtjes gaan het gevecht met ze aan. Jammer dat ik hier geen filmpje kan plaatsen want ik heb het eens opgenomen...zo grappig om te zien! Lieve groet Petra

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, Petra,
   Ja, klopt, ze laten veel liggen, en ze zijn zelf ook wel mooi. Als de zon bijna ondergaat vliegen ze met z'n allen rondom een hoge boom hier, daar geniet ik altijd van. Er zijn hier (nog) geen halsband parkieten. daar ben ik wel blij om, want het lijkt me dat die alle sla uit de moestuin-bak opeten, of valt dat mee?

   Verwijderen
  2. Weet ik niet...ik woon boven dus zie ze vooral hoog. Ik zie ze eigenlijk nooit bij de buurvrouw in de tuin op de grond, hoor haar ook niet mopperen dus het valt mee denk ik ;) Maar krijsen doen ze wel...oef... ;)

   Verwijderen
 2. Haha, ja die kauwtjes kunnen er wat van, die pikken alles in! Wel heerlijk dat jullie zoveel vogeltjes hebben, hier lukt dat niet echt. Wel een mooie boom, maar ik denk dat onze katten te 'zichtbaar' zijn ;o)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik denk het ook Villa zeezicht! Onze kat wordt te oud voor de jacht! Maar jonge katjes zijn wel weer leuk! Dilemma...

   Verwijderen